Consultatii

Cand este necesar un consult?

În primele zile după naştere – dacă medicul neonatolog va considera că este necesar. Se pot depista : cataracta congenitală, glaucom congenital, retinoblastom.

În jurul vârstei de 3 ani pentru observarea apariţiei unui strabism. Unul din ochi poate fi deviat faţă de celalalt.
La vârsta de 6 – 7 ani când pot fi depistate viciile de refracţie.
Alte examene oftalmologice se efectuează la cererea pacientului când acesta acuză tulburări de vedere.
Un alt moment important în care pacientul trebuie să facă un examen oftalmologic este în jurul vârstei de 40 – 45 ani când apare prezbiopia (tulburarea vederii de aproape), sau alte boli oftalmologice, glaucom, cataracta etc.

Cand avem nevoie de ochelari?

Dacă observăm că vederea noastră slăbeşte, că ochii se înroşesc tot mai des sau când ne doare capul frecvent, în cazul în care lucrăm în faţa calculatorului sau dacă avem peste 40 de ani, probabilitatea de a avea nevoie de ochelari este tot mai mare.

De ce este important controlul ochilor?

Un ochelar care conferă o acuitate vizuală perfectă şi o comoditate mărită la purtare se recomandă numai după un control  amănunţit.

In ce consta consultul?

Examenul  reprezintă minimum de manevre de examinare pe care specialiştii noştri le execută pentru determinarea bolilor oculare şi stabilirea reţetei optime pentru o vedere cât mai clară.

Aceasta presupune:

-Acuitate vizuală. Pacientul trebuie să citească literele sau semnele proiectate pe ecran.
În acestă fază specialistul face corecţia optică şi prescrierea de ochelari dacă este nevoie.
– Măsurarea tensiunii intraoculare este obligatorie la pacienţii cu vârsta peste 40 ani, pentru depistarea precoce a glaucomului.
– Examen “fund de ochi”. Se face cu oftalmoscopul sau cu ajutorul unor lentile speciale se examinează retina, nervul optic, vasele retinei.

Consultul la copii

Sigur are vederea buna?
Tulburările de vedere la copil sunt greu de depistat. El nu se plânge niciodată că nu vede bine. Preocupati-va din vreme de sănătatea ochilor lui şi fiti atent la semnele care pot trăda un defect de vedere.
Este bine să ştiti că tulburările de vedere netratate la timp se corectează mai greu sau chiar deloc.

Când îl duceti la un prim consult oftalmologic?

Ce tulburari de vedere pot aparea inca de la varste fragede?
STUDIOOPTIQUE va vine în ajutor oferindu-ţi răspunsuri la câteva dintre întrebările care cu siguranţă va frământă.

Cand il duceti prima oara la control?

Un prim control se efectuează la naştere, pentru depistarea precoce a cataractei sau a glaucomului congenital. Apoi, neapărat, la vârsta de 3 ani copilul trebuie văzut de un specialist oftalmolog, pentru a fi descoperite la timp eventualele tulburări. În primii ani de şcoală sunt necesare controale regulate chiar dacă nu sunt probleme.

Ce tulburari de vedere pot aparea la copil?

consultul copiilor 1

Strabismul şi ambliopia

Părinţii se împacientează când observă că ochii copilului nu privesc în aceeaşi direcţie. Acesta este strabismul, o tulburare îngrijorătoare nu doar din punct de vedere estetic. Copilul care are strabism şi nu este dus la timp la un specialist îşi poate pierde vederea la un ochi.

Cum e posibil asta?

Strabismul afectează vederea în relief, dar problema majoră apare din cauză că un ochi este deviat iar copilul are tendinţa să vadă dublu. Dacă afecţiunea nu este depistată şi corectată rapid, după o vreme creierul va anula imaginea primită de la ochiul deviat. Întrucât doar ochiul sănătos este “pus la treabă”, copilul riscă să piardă vederea ochiului deviat (ambliopie). Depistate la timp, strabismul şi ambliopia pot fi corectate.

Atentie! Strabismul nu se corecteaza decât până la vârsta de 6 ani. Tratamentul constă în purtarea de ochelari şi acoperirea ochiului care vede bine, pentru a forţa copilul să folosească ochiul cu deficienţă.

Miopia

În miopie vederea la distanţă este slabă. Apare rar la copiii de vârstă mică, fiind mai frecventă la copiii mai mari şi la adolescenţi, mai ales dacă cineva din familie suferă de miopie (în foarte multe cazuri miopia se moşteneşte).

Hipermetropia

Este tulburarea de vedere care impiedică vederea clară a lucrurilor aflate în apropiere. Este foarte frecventă la copii.

Astigmatismul

 

Se traduce prin vederea unor linii mai clare decât a altora.

Semne care trebuie sa va alarmeze

Copilul care prezintă un defect de vedere nu se plânge niciodată că vede prost sau că nu vede cu un ochi. De aceea este bine să îl controlezi la timp, pentru a depista orice neregulă. Unele semne pot indica existenţa unei tulburări de vedere:

– Se plânge de dureri de cap;

– Îşi “strânge” ochii pentru că, zice el, “aşa văd mai bine”;

– Se freacă frecvent la ochi: acesta ar putea fi semnul unei afecţiuni oculare (o alergie locală, de exemplu) sau ar putea fi un tic, pur şi simplu, pe care îl face când îi este somn sau când este certat;

– Stă prea aproape de televizor sau îşi “lipeşte” nasul de carte.

Nu este un semn neapărat îngrijorător, dar dacă şi după ce i-ai făcut de câteva ori observaţie procedează la fel, este clar că nu vede bine la distanţă; Nu-i plac jocurile cu mingea şi nu participă la acestea: probabil nu apreciază bine distanţele.

Nu uitati

Defectele de vedere amintite nu pot fi prevenite – apar pe fond genetic – dar se corectează prin purtarea de ochelari potriviţi. Cu cât tratamentul se aplică mai din vreme, cu atât rezultatele sunt mai bune. Orice întârziere a diagnosticării corecte şi a tratamentului adecvat (ochelari, acoperire, exerciţii, uneori operaţie) poate condamna copilul la un handicap vizual definitiv. Sunt situaţii în care copilul are un viciu de refracţie la un singur ochi, fără a avea strabism, şi atunci doar specialistul poate depista viciul, prin control la vârsta de 3 – 4 ani.


Consiliere

Etape ce trebuiesc parcurse pentru realizarea unei perechi de ochelari:

Consultaţia , Alegerea lentilei şi a ramei,Montajul ,Livrarea

Consultatia constă în:

  1. Examinarea pacientului
  2. Determinarea dioptriilor
  3. Alegerea lentilelor si a ramei

Lentilele se aleg în funcţie de necesităţile fiecărei persoane. Acestea pot fi monofocale,bifocale,progresive.
Cele mai utilizate tratamente pe plan mondial sunt:antireflex,heliomate,pentru calculator
Pentru alegerea adecvată a ramei ar trebui să ţinem cont atat de materialul din care acestea sunt făcutecate si de designul lor cat si scopul utilizarii, cele mai rezistente fiind cele din:
Titan flex,Silicon,Titan ,Plastic

Montajul

Odată ce lentilele au fost măsurate şi trasate, ele trec prin etapele de prelucrare, urmând procesul de producţie. Scopul acestei operaţii constă în eliminarea excesului de material, dând lentilelor forma şi mărimea necesară.

Livrarea

Unul din avantajele oferite de noi îl reprezintă efectuarea intregului porces tehnologic intern, de la consultatie pana la livrare.
Acest lucru determina multumirea clientilor in proportie de 97% si remedierea eventualelor situatii neprevazute intr-un timp cat mai scurt

Ca mulţumire că ne-aţi ales pe noi, la livrarea produsului veţi beneficia de diferite accesorii gratuite.


1.Masurarea si trasarea

Bratele sistemului de măsurare fac contact cu ambele feţe ale lentilei, atât cea internă cât şi cea externă, în baza suprafeţei în poziţie oblică, aceasta reprezentând marginea unde roţile vor îndepărta materialul. În acest proces, grosimea lentilei este măsurată ţinându-se cont de forma cerută, astfel determinându-se baza internă, respectiv externă, astfel încât suprafaţa oblică să fie aşezată corect. Timpul de măsurare este de aproximativ 12 secunde.

După ce lentila a fost măsurată se trece la procesul de trasare a formei pe care o va avea aceasta.

2.Prelucrarea presupune

  • Centrare : cerneală solubilă în apă
  • Blocare : pastilă adezivă de calitate
  • Strângere : presiune medie
  • Eboş : cu apă
  • Finisare : cu apă
  • Polişare : cu apă
  • Prelucrare manuală : cu apă, presiune extrem de redusă

3.Finisarea

Ultimul pas constă în finisarea suprafeţelor prelucrate. Acest proces poate fi completat cu unul sau mai multe procese, de finisare în funcţie de caracteristicile fiecărei lentile.


Reparatiile ochelariilor.

Desi nimeni nu isi doreste sa strice o pereche de ochelari,acest lucru se poate intampla .
Daca sunteti pusi intr-o astfel de situatie si ochelarii inca isi indeplinesc functia pentru care au fost creati putem face transferat lentilelor pe o alta rama corespunzatoare sau inlocui lentila deteriorata.
De asemenea putem inlocui surubelele pierdute sau pernutele rupte.