Cum funcționează lentilele polarizate

Lentilele polarizate au o substanță chimică specială aplicată pentru a filtra lumina. Moleculele chimice sunt aliniate special pentru a bloca o parte din lumină să treacă prin lentilă. Gândiți-vă la ele ca la un perdea agățată în fața unei ferestre. Se poate vedea doar lumina care trece prin deschiderile perdelei.

La ochelarii de soare polarizați, filtrul creează deschideri verticale pentru lumină. Acest lucru înseamnă că numai acele raze de lumină care se apropie de ochii dvs. vertical se pot încadra prin acele deschideri. Lentilele vor bloca toate undele de lumină orizontale care se reflectă de pe un iaz neted sau o suprafață strălucitoare.

Drept urmare, imaginea pe care o vedeți cu lentile polarizate este ceva mai întunecată decât de obicei, dar obiectele arată mai conturate și mai clare, iar detaliile sunt mai ușor de observat. Oamenii care folosesc ochelari de soare polarizați pentru o lungă perioadă de timp spun adesea că sunt mai puțin obosiți decât de obicei, după ore întregi de luptă împotriva stralucirii solare. Oamenii care pescuiesc, în special, folosesc ochelari de soare polarizați, care taie drastic strălucirea și îi ajută să se vadă în apă.